Use Google translate to translate the web page. Södertälje Sjukhus takes no responsibility for the translations. Read more about Google Translate.
* To translate this page you need to accept the cookie policy first
Barnmorska i blå vårdkläder

Södertälje sjukhus startar Min Barnmorska

I september 2024 startar Min Barnmorska Södertälje. Ett team av barnmorskor följer kvinnan och familjen genom graviditet, födsel och den första tiden med det nyfödda barnet. Syftet är att erbjuda mer stöd och ökad trygghet till kvinnor som behöver det.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda Min Barnmorska Södertälje till gravida med särskilda behov av stöd och trygghet. Planen är att vi ska börja i september. Barnmorskorna i teamet är anställda på Södertälje sjukhus och det är här man föder, säger Maja von Hofsten, barnmorska och projektledare för Min Barnmorska Södertälje.

Det här är Min Barnmorska Södertälje

Under graviditeten får kvinnan lära känna barnmorskorna i teamet. Varje kvinna får en huvudansvarig barnmorska.

Min Barnmorska Södertälje kommer att finnas på Södertälje centrums Barnmorskemottagning. Där sker de sedvanliga graviditetskontrollerna. Gravida som behöver träffa en läkare får göra det på Södertälje sjukhus Specialistmödravård.

När det är dags att föda ringer kvinnan Min Barnmorska som möter henne på Södertälje sjukhus. Någon av barnmorskorna i teamet är med under hela födseln.

Efter att den nyblivna familjen lämnat sjukhuset kommer samma team av barnmorskor ansvara för vården den första veckan.

Min barnmorska Södertälje riktar sig främst till gravida som är utlandsfödda och inte är bekanta med den svenska förlossningsvården och till kvinnor som känner rädsla inför förlossningen.

Läs mer här:
Min Barnmorska Södertälje sjukhus. Föd med en barnmorska du känner!

Pressfrågor: 
kommunikation.sodertaljesjukhus@regionstockholm.se