Use Google translate to translate the web page. Södertälje Sjukhus takes no responsibility for the translations. Read more about Google Translate.
* To translate this page you need to accept the cookie policy first

BB Södertälje

Välkommen till BB Södertälje

För brådskande ärenden
Förlossningsentrén, ingång via Erik Dahlbergs väg 14. Hus 19, plan 5. Se karta. 
Ring på klockan vid förlossningsentrén så möter och hjälper vi dig rätt.

För besökare och mindre brådskande ärenden 
Ingång via sjukhusets huvudentré, Rosenborgsgatan 6–10. Hus 19, plan 5 A.

Huvudentrén är under ombyggnationen av Hus 01 flyttad till Entré H, med ingång från innergården. Infart sker mittemot Polhemsgatan. 

Parkering
Parkeringshus ligger med infart på Erik Dahlbergs väg 14. Ett fåtal parkeringar finns utmed Rosenborgsgatan och Lagmansvägen. En större parkering finns på motsatt sida av Erik Dahlbergs väg. Den når du genom att köra runt Täljegymnasiet. Det finns även en större parkering på andra sidan Stockholmsvägen, infart via Östergatan.

Heldygnsparkering (mot avgift) finns på Fogdetorpsvägen, Östergatan och Idrottsvägen.

Karta över sjukhusområdet och parkeringar.

Ert livs största händelse - barnets födelse

Att föda barn är en av de största upplevelserna i livet och varje barns födelse är unik. Det finns ingen förlossning som är den andra lik. Vi är mån om att alla blivande föräldrar ska känna sig trygga och väl omhändertagna hos oss. Vi erbjuder en lugn och harmonisk miljö för ert livs största händelse - barnets födelse. Vi satsar på att individuellt möta era önskemål och behov.

På Södertälje sjukhus tar vi emot dig som är gravid från graviditetsvecka 22 + 0 dagar. En normal graviditet beräknas vara i 37-42 veckor. Barn födda före 36 fullgångna veckor kan ibland kräva extra observation eller vård. Förlossningar som sker dessförinnan planeras därför in på sjukhus med neonatalavdelning.

Om frågeställningar uppstår under din graviditet, eller om någon komplikation tillstöter, kan du få hjälp på våra olika mottagningar som Specialistmödravården, Ultraljudsmottagningen, Auroramottagningen eller INFÖR-gruppen. Efter att du fött kan du få hjälp av Återbesöksmottagningen eller Bäckenbottenmottagningen.

Förlossningsrum och BB platser

Vår personal roterar mellan förlossningen och BB. Det finns möjlighet att du träffar samma personal under din vårdtid. Det finns sju förlossningsrum och 17 eftervårdsplatser. På vår nya BB-avdelning finns endast familjerum, där du tillsammans med en anhörig har möjlighet att stanna tills ni är redo att åka hem.

Besöksbegränsningar på BB/Förlossningen

Södertälje sjukhus har besöksbegränsningar till följd av covid-19. Det innebär att partner (eller en annan närstående) får följa med till alla planerade och akuta besök innan och efter förlossningen, till exempel ultraljud, specialistmödravård och återbesök. På Förlossningen och BB gäller fortfarande att en närstående får stanna med den blivande/nyblivna mamman under hela vårdtiden.

Pandemin är dock inte över, och det är därför fortfarande mycket viktigt att den medföljande inte har några sjukdomssymtom samt använder munskydd under sjukhusvistelsen. Syskon till det väntade/nyfödda barnet får inte följa med till sjukhuset.

Vad gäller under covid-19-pandemin?
Föreläsningar och informationsfilmer