Use Google translate to translate the web page. Södertälje Sjukhus takes no responsibility for the translations. Read more about Google Translate.
* To translate this page you need to accept the cookie policy first
science week

Träffa Södertälje sjukhus under Science Week

Södertälje sjukhus finns på plats när årets event Science Week går av stapeln, 30 januari - 2 februari 2019 i Södertälje.

Science Week är ett framtidsinriktat event inom temat innovation, forskning och utveckling med fokus på hållbarhet. Här får entreprenörer, studenter, elever, företag, anställda och medborgare mötas, inspireras och ta del av det som sker i staden. Även Södertälje sjukhus kommer finnas på plats och bland annat föreläsa om spännande projekt inom vård och omsorg.

- Vi är en stor arbetsgivare i Södertälje och har många intressanta projekt vi vill visa upp, berättar Peter Rodmalm, innovationskoordinator på Södertälje sjukhus. Projektet Distansdiagnostik i hemmet kommer bli jättespännande att visa upp, och vi kommer ha en panel med representanter från SLSO och Södertälje kommun för att diskutera hur vi ska samverka för ta hand om våra sköraste patienter på bästa sätt.

Under sjukhusets föreläsningar kommer deltagarna bland annat få prova på sjukhusets nya simuleringsbord, som visar sjukhusets nya vårdavdelningar, och testa HLR med den nyaste utrustningen uppkopplad till en app. Totalt är ett 40-tal företag och organisationer med under hela veckan för att skapa aktiviteter och intresse för forskning, utveckling, innovation och högre utbildning. Hela programmet och hur du anmäler dig hittar du här. (länk)

Här hittar du oss under veckan

Digitalisering inom vård och omsorg
Tid: onsdag 30 januari, kl. 13 – 13.45.
Plats: Södertälje Science Park (C-38), Kvarnbergagatan 12.

Simulering, en träningsmetod för säkrare vård
Tid: onsdag 30 januari, kl. 14 – 15.
Plats: Södertälje Science Park (Sal C-43), Kvarnbergagatan 12.

Mingel - Nyfiken på hur man räddar liv eller hur man jobbar på en vårdavdelning?
Tid: onsdag 30 januari och torsdag 31 januari, kl. 16– 18.
Plats: Södertälje Science Park, Kvarnbergagatan 12.

Engineer Career Day – kom och träffa en medicinteknisk ingenjör, sjuksköterska eller HR-specialist. Vi berättar mer om vad jobben innebär.
Tid: Lördag 2 februari, kl. 11 – 15.
Plats: Södertälje Science Park, Kvarnbergagatan 12.