Use Google translate to translate the web page. Södertälje Sjukhus takes no responsibility for the translations. Read more about Google Translate.
* To translate this page you need to accept the cookie policy first
Annica Ahl blir ny chefläkare på Södertälje sjukhus

Annica Ahl blir ny chefläkare på Södertälje sjukhus

Annica Ahl blir en av två ordinarie chefläkare på Södertälje sjukhus och blir därmed en del av sjukhusets ledningsgrupp. Annica har lång erfarenhet av arbete inom akutsjukvård och av chefs- och ledningsuppdrag på flera nivåer.

Annica är överläkare och specialist i internmedicin och kardiologi. Hon har arbetat på Capio S:t Görans sjukhus under många år där hon sedan 2012 varit sektionschef för hjärtverksamheten och från 2017 haft uppdrag som verksamhetschef för Hjärtkliniken. Annica har ett stort engagemang för förbättringsarbete, utveckling och kvalitetssäkring i tvärprofessionella team.

 – Jag ser fram emot att få lära känna ett nytt lagom stort sjukhus med brett sjukvårdsuppdrag. Det ska bli spännande att få se hur jag med mina tidigare erfarenheter kan bidra till bästa möjliga kvalitet och patientsäkerhet på Södertälje sjukhus, säger Annica.

 – Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Annica välkommen till Södertälje sjukhus. Annicas långa erfarenhet av förbättringsarbete med fokus på kvalitet och patientsäkerhet och stora engagemang för personcentrering och patientinvolvering blir en stor tillgång i arbetet med att leda och utveckla sjukhuset, säger Anna Gerber Ekblom, VD på Södertälje sjukhus.

 Annica Ahl tillträder sitt uppdrag som chefläkare på Södertälje sjukhus den 1 oktober 2023.