Use Google translate to translate the web page. Södertälje Sjukhus takes no responsibility for the translations. Read more about Google Translate.
* To translate this page you need to accept the cookie policy first
Tre medarbetare står i sjukhuskorridor

Andra plats i Bästa akutsjukvårdsort i AT-ranking

Årets AT-ranking är släppt, genomförd av SYLF (Sveriges yngre läkares förening). I år hittar vi Södertälje sjukhus på plats 32, bäst placerat sjukhus i Region Stockholm. Och sjukhuset kommer på andra plats i kategorin bästa akutsjukvårdsort i Sverige.

Nyheten att Södertälje sjukhus placerar sig på andra plats som bästa akutsjukvårdsort, glädjer studierektor Donna-Petra Touma.

- Detta är så roligt! Vi lägger ner mycket tid på planering av introduktion och handledning. Vi har en tydlig tanke med hur akutsjukvårdsblocket är utformat under AT, vi vill skapa trygghet och en inkluderande miljö där AT-läkarna får utbildas och växa, säger hon och förklarar:

- Vi ska tänka att det här är våra framtida kollegor, vi måste ta oss tid och handleda dem. Det är inte bara för deras skull som vi tar emot AT-läkare.

Donna-Petra Touma, som för övrigt själv är specialistläkare i akutsjukvård, skulle vilja att det läggs ner mer tid på just introduktion och handledning inom alla specialiteter framöver för att höja nivån ytterligare på sjukhuset.

Sedan år 2000 har SYLF mätt och utvärderat AT:s kvalitet i hela Sverige. AT-rankingen är såväl en vägledning för nyexaminerade läkare som ska påbörja sin allmäntjänstgöring, såväl som en temperaturmätare för AT-läkares arbetssituation i Sverige. AT står för allmäntjänstgöring.

På bilden: Lütfi Göker, till vänster, är vikarierande underläkare på Akuten och ska påbörja sin allmäntjänstgöring i november i år. Matilda Tyrén, i mitten, är tidigare AT-läkare som nu valt att komma tillbaka till Akuten som leg. läkare. Donna-Petra Touma, till höger, är studierektor för AT- och ST-läkare samt specialistläkare i akutsjukvård.