BB Södertälje

Välkommen att föda barn på Södertälje sjukhus.

Att föda barn är en av de största upplevelserna i livet. Varje barns födelse är unik. På Södertälje sjukhus förlossning och BB kan vi erbjuda en familjär, lugn och trygg miljö för ert livs största ögonblick.

 

Vi är mycket måna om att alla blivande föräldrar ska känna sig väl omhändertagna. Den dag som ert barn föds skall vara ett positivt minne där vi ger stöd utifrån önskemål och behov. Vill du under graviditeten planera din förlossning kan du använda länken Förlossningsplan. Där finns ett formulär som du kan fylla i och ta med till förlossningsavdelningen.

 

Ni möter erfaren och engagerad personal. Barnmorskor, undersköterskor och läkare arbetar i team.

 

Förlossningsrum och BB platser

Förlossningsavdelningen ligger i anslutning till BB-avdelningen och barnmorskor och undersköterskor roterar mellan avdelningarna. Det finns alltså möjlighet att du träffar samma barnmorska och undersköterska på BB som du togs om hand av under förlossningen. Det finns 5 förlossningsrum och 18 mammaplatser.

På BB-avdelningen finns både familjerum och mammaplatser.

Vi försöker uppfylla alla familjers behov och önskemål.


Här kan du se en film från BB Södertälje, biträdande chefbarnmorska Chatarina Strömbäck berättar om verksamheten. Klicka här för att se filmen.


 

Planera inför din förlossning
I Stockholms län finns sex förlossningskliniker. Alla har ett gemensamt: säkerheten för dig och ditt barn är viktigast av allt. Förlossningsvården i Stockholms län samarbetar för att ta hand om dig när du ska föda. På 1177.se kan du ta reda på hur vården fungerar och vad du själv kan göra för att förbereda dig inför förlossningen. Läs mer här på 1177 om hur förlossningsvården inom Stockholms län fungerar.

 

 

 

 

Uppdaterad: 2016-08-24

Södertälje Sjukhus AB
152 86 Södertälje

Besöksadress: Rosenborgsgatan 6-10
Växel: 08-550 240 00
Org. nr:  556775-9922

   
Miljöcertifierade enligt ISO 14 001

© Södertälje Sjukhus AB